skip to Main Content
Dromencoaching

Dromencoaching

Iedereen droomt; je droomt per jaar ongeveer een maand bij elkaar. Dat levert genoeg materiaal om dromen als coachinstrument te leren benutten. Dromen geven zicht op thema’s die spelen in werk, in relaties, in het persoonlijk leven. Ze werpen licht op (onbewuste) wensen en angsten. Welk nieuw gezichtspunt laat een droom je zien? Wil jij leren met dromen te werken?

Over de module

In deze module leer je jouw creatieve talent te ontwikkelen in het dromencoachen. Zijn dromen bedrog? Zijn ze raar? Het ja en nee komt aan de orde. Dromencoaching gebruikt technieken die we ook kennen in Voice Dialogue en Opstellingenwerk. Dromenanalyse op zich is al eeuwen oud. Met dromen als hulpmiddel help je de ander meer inzicht te krijgen in levensthema’s en patronen. Volgens diverse methodieken ga je met elkaars dromen aan de slag. Elke droom is zeer individueel. Als begeleider reik je hulpmiddelen aan waarmee de dromer de betekenis van een droom leert kennen. Vervolgens haal je het bewustzijn erbij. Zo spelen zowel rationele als intuïtieve en gevoelsmatige kanten een rol. De module is ervaringsgericht opgebouwd.

Doel van de module

Deze module geeft je de basis om als coach/counsellor mensen met dromen te begeleiden. Of het nu een aparte droomvraag is of de droom als onderdeel van het coachtraject, in deze module leer je diverse basisvaardigheden om met het potentieel van dromen om te gaan.

Wat leer ik in de module

Aan het einde van de module Dromencoaching kun je:

 • Zelf een dromenuitwerking begeleiden
 • Structuur in dromen aanbrengen; een droom uiteenrafelen
 • Enkele dromencoachvaardigheden toepassen om de dromer meer inzicht te geven in zijn/haar dromen.

Voor wie is de module bedoeld?

De deelnemers hebben ervaring in het begeleiden van mensen. Ze zijn benieuwd naar hun eigen dromen en willen dromencoaching als specifieke coachtool leren kennen.

Opbouw module

De module Dromencoaching is opgebouwd uit 2 lesdagen. Tijdens de lesdagen komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Functie van dromen
 • Dromencoaching
 • Niveaus van dromen
 • Dramatische structuur
 • Coachhouding en -vaardigheden
 • Werken met dromen
 • Droomthema’s, nachtmerries, herhalende dromen
 • Aanpak dromenanalyse
 • Werken met dromen, zoals associëren, hervertellen en droomtheater

Vooraf dien je je leerwensen en een droom in. Tussen lesdag 1 en 2 schrijf je een reflectieverslag en ontwikkelvragen voor lesdag 2. Je begeleidt minimaal 1 x een ander volgens een van de dromencoach-vaardigheden. Na afloop ontvang je het certificaat Module Dromencoaching.

Verplichte literatuur: Alles over dromen – Victor Spoormaker
Aanbevolen literatuur: Het droomjuweel – Hans Korteweg

Details
AB
Opleiding:Dromencoaching
Duur:4 weken
Omvang:2 dagen
Studiebelasting:18 uur totaal
Kenmerken:Klassikaal onderwijs
Docent:Els Pet
Literatuur:Alles over dromen – Victor Spoormaker (verplicht) / Het droomjuweel – Hans Korteweg (aanbevolen)
Diploma:Je ontvangt een certificaat van deelname
Prijzen
AB
Start september 2019Totaalprijs € 398,-
Genoemde prijzen zijn inclusief lesmateriaal dat wordt uitgereikt door de docent. De literatuur is niet inbegrepen in de prijs en dient door de student zelf te worden aangeschaft.
BetaalwijzeDe betaling van deze module gaat via iDEAL of Bancontact (België). Na het inschrijven op deze module word je direct doorgeleid naar de website van je bank.

De Academie voor Coaching en Counselling is CRKBO-geregistreerd, waardoor op deze opleiding geen BTW van toepassing is.

Belastingaftrek

Je studiekosten zijn aftrekbaar van je inkomstenbelasting (met een drempel van € 250,-). Dit betekent dat je tot 52% korting kunt krijgen op je opleiding, afhankelijk van je inkomen. Dit betreft de kosten voor je opleiding, maar ook bijvoorbeeld de studieboeken. Voor meer informatie en de laatste stand van zaken met betrekking tot het aftrekken van studiekosten, verwijzen we je naar de site van de Belastingdienst.

Als het overzicht niet wordt geladen, kantel dan je mobiele telefoon.

Filters Sorteer resultaten
Startdatum
Einddatum
Lesdag
Lestijden
Docent
Locatie
19 juni 2020
10 juli 2020
vrijdag
10.00 - 17.00
Els Pet
Den Haag
Minimum en maximum aantal deelnemers

De module bestaat uit twee lesdagen: 19 juni en 10 juli 2020.

De module start bij een minimum van 10 deelnemers en heeft een maximum van 14 deelnemers. Je hoort uiterlijk 2 weken voor aanvang van de module of deze definitief doorgaat. Mocht er te weinig belangstelling zijn, of de module is vol, dan zoeken wij in overleg naar een oplossing, bijvoorbeeld door deelname op een ander moment.

Back To Top