Skip to content
ACC week van de werkstress 2021

Week van de werkstress 2021

Van 15 tot en met 19 november 2021 is het de week van de werkstress. Het doel van deze themaweek is om werkenden en werkgevers bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid om serieus werk te maken van omgaan met werkstress (1).

Het thema werkstress is helaas nog altijd zeer actueel. Buiten de groeiende hoeveelheid mensen die kampt met stress en burn-out door werk, draagt ook de voortdurende Coronacrisis bij aan de toename van stress op het werk. Uit onderzoek van het CNV blijkt dat maar liefst 29% van de werkenden kampt met steeds meer werkstress. Ook de toename van het (verplicht) thuiswerken heeft tot minder plezier in het werk geleid. 35% van de werkenden voelt zich eenzamer door thuis te moeten werken (2).

Het afgelopen jaar heeft de Academie voor Coaching en Counselling een aantal blogartikelen gepubliceerd over (werk)stress en burn-out. Hieronder nemen we je mee in de meest interessante artikelen die de ACC heeft gepubliceerd over (werk)stress in de afgelopen maanden die ook nu nog zeer actueel zijn. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen gezonde en ongezonde stress, hoe voorkom je werkstress en waar wordt stress door veroorzaakt?

 

ACC werkstress wat kun je eraan doen

Werkstress: wat kun je eraan doen?

Lees de blog van Stress en Burn-out docent Mado Remkes over werkstress, wat je eraan kunt doen en handige tips om thuiswerken minder stressvol te maken.
Lees verder
ACC gezonde en ongezonde stress blog

Gezonde en ongezonde stress: hoe herken je het?

In de blog van ACC directeur Marian Kok lees je alles over het verschil tussen gezonde en ongezonde stress en hoe je deze herkent bij jezelf en bij anderen.
Lees verder
ACC Blog Stress en Burn-out Coach Mado Remkes interview

Interview met Stress en Burn-out Coaching en Counselling docent Mado Remkes

Lees waarom Mado stress en burn-out coach is geworden en ontdek de opleiding Stress en Burn-out Coaching en Counselling.
Lees verder

Wil jij anderen mensen helpen om met stress om te gaan?

De ACC biedt meerdere opleidingen aan die jou als coach kunnen helpen om mensen met stress om te laten gaan. In de Stress en Burn-out opleiding leer je hoe je mensen begeleidt die te maken hebben met langdurige stressklachten en/of burn-out. In de opleiding tot Leefstijlcoach leer je om mensen binnen hun eigen mogelijkheden en beperkingen een zo gezond mogelijk leven te leiden. Je leert onder andere om mensen te begeleiden bij het verbeteren van hun voedingspatroon, de balans tussen inspanning en ontspanning, stressreductie en balans werk/privé.

Referenties

(1) Week van de Werkstress – Arboportaal (https://www.arboportaal.nl/campagnes/week-van-de-werkstress)

(2) CNV-onderzoek: werkstress neemt toe naarmate crisis langer duurt (https://www.cnv.nl/nieuws/cnv-onderzoek-werkstress-neemt-toe-naarmate-crisis-langer-duurt/)

Back To Top