http://www.counselling.nl
Counselling en Coaching Opleidingen - www.counselling.nl
De Academie voor Counselling en Coaching
Sinds 1996 een begrip.
Counselling en Coaching opleidingen in Nederland - Supervisie
Counsellors en coaches bevelen we naast Intervisie ook Supervisie aan
als instrument om te komen tot kwaliteitsverbetering m.b.t. het
counsellen en coachen.
Algemeen:
Inschrijven
Actie
Prijzen
Nieuwsbrief
Brochure Downloads
Opleiding
FAQ - Veel gestelde vragen
Open Dagen
Examen

Overzichten:
Steden - Trainers - Data
Live Online Praktijktraining
De Opleidingen
Info voor alle Opleidingen
Supervisie
Een (student) counsellor of coach kan met een supervisor samenwerken. Het verschil tussen supervisie en intervisie is dat je een supervisor zelfstandig betaalt, terwijl je bij intervisie als groep de intervisiebegeleider betaalt om het gestructureerde proces te leren, om daarna zelfstandig verder te kunnen.


Bij supervisie helpt de supervisor de supervisant, terwijl bij intervisie de deelnemers elkaar steunen en kennis uitwisselen. Indien je dat wenst, kan een ervaren counsellor of trainer je supervisie verlenen. (Zolang hij / zij niet je eigen counsellor of trainer is.) Met hem of haar kun je de knelpunten of de problemen bespreken die je tegenkomt in je werk met cliŽnten of in je eigen leven. Supervisie is ook mogelijk via e-mail, maar face-to-face werkt beter, zeker als het gaat over gevoelens.

Voor niveau 2 bevelen we intervisie aan, omdat het leerzamer kan zijn en veel economischer is. Naast de intervisietraining krijg je ook een aantal aanvullende workshops.

Een voordeel van supervisie boven intervisie is, dat je zelf steeds in het middelpunt staat. Je krijgt de volle aandacht en hoeft geen aandacht aan anderen te geven of ze te helpen bij de zaken waar zij mee zitten. De supervisor zal niet zijn eigen problemen aankaarten. Voor mensen met een overschot aan geld en weinig tijd kan supervisie efficiŽnter zijn dan intervisie.

Onze supervisors, zijn counsellors of coaches met veel praktijkervaring en zijn geschoold op het gebied van supervisie. Ze passen de humanistische principes toe en zijn gelijkwaardig aan de supervisant.

Net als bij intervisie is absolute geheimhouding verplicht, en als je zaken bespreekt met je supervisor, zorg je er altijd voor dat de identiteit van je cliŽnten nooit achterhaald kan worden. De supervisor houdt alles geheim wat je hem of haar toevertrouwt. De ethische codes gelden natuurlijk ook voor deze gesprekken.

Er zijn altijd supervisoren te vinden. Je kunt zelf een geschikte supervisor zoeken via Gcoach.nl. Kijk bij Supervisoren voor extra informatie m.b.t.de examencriteria.


Aanvullende literatuur:
Handboek supervisie en intervisie - H.M. van Praag - van Asperen en Ph.H. van Praag
334 paginaís - Uitgeverij: Tijdstroom - EAN: 9789058980021

 
Missie | Algemene Voorwaarden | Ethische Code | Policies | Disclaimer | Copyright ©