http://www.counselling.nl
Stichting Counselling - counselling.nl - Gcoach.nl
Academie voor Counselling en Coaching
Sinds 14 Februari 1996 een begrip.
Home - Sitemap - Contact

Coachingsopleiding
Wat is een coachopleiding?
Welke eisen kun je aan een coachopleiding stellen?
Wat biedt de coach opleiding?
Algemeen:
Inschrijven
Actie
Prijzen
Nieuwsbrief
Brochure Downloads Opleiding

Geschiktheidstest

FAQ - Veel gestelde vragen
Open Dagen
Examen

Overzichten:
Steden - Trainers - Data
Live Online Praktijktraining
De Opleidingen
Info voor alle Opleidingen

Deze Pagina:
Coachopleiding
Coachopleidingen
Coachopleiding kiezen

Coachopleiding
Algemene informatie over het kiezen van een coachopleiding. Zodat je onze coachopleiding kunt zien in de context van de vele andere coach opleidingen. Zowel de opleiding op niveau 1 tot coach, als de gespecialiseerde opleidingen op niveau 2, 3 en 4. Je krijgt er uitleg over wat je na de opleiding ermee kunt doen,  hoe je als coach na de coachopleiding een eigen coachingspraktijk kunt opzetten of als coach kunt gaan werken bij een bedrijf.

Vele coachopleidingen
Er zijn tegenwoordig honderden coachopleidingen en cursussen. Dat is op zich een positieve ontwikkeling. Er is de laatste jaren veel vraag naar goede coaches en veel mensen passen coachingsvaardigheden in hun werk toe. Denk b.v. aan een manager of leidinggevende die coacht.

Welke coachopleiding kiezen?
Het eerste grote verschil in een opleiding tot coach en de vele coachingsopleidingen is de prijs. Je hebt opleidingen die goed te betalen zijn, maar ook coachopleidingen die enorm duur zijn, terwijl de inhoud, de kwaliteit, het aantal praktijkdagen met elkaar overeen komt. Waarom is de ene coachopleiding duur en de andere voordelig? Hier zie je waarom wij voordelig kunnen zijn. We geven niet veel geld uit aan: overhead, marketing, dure locaties, beroemde mensen, het kopen van erkenningen, luxe reisjes, bonussen, provisies etc. Al die zaken kunnen de prijs van de coachopleiding een factor 2 tot 3 keer zo duur maken. En dat zijn de meeste andere coachingsopleidingen ook.

Een ander groot verschil is het aantal echte praktijkdagen / uren dat je hebt tijdens de opleiding. Soms heb je hoorcolleges, of iemand die een boeiend verhaal verteld of een stuk theorie uitlegt. Leuk en leerzaam, alleen leer je pas echt goed coachen als je in de praktijk oefent en daarop feedback krijgt. Bij ons kun je de theorie thuis doornemen, zodat de tijd met je trainer goed besteed wordt tijdens de coachopleiding. Je traint bij ons meer dan 85% van de tijd. Voor de opleiding op niveau 1 heb je totaal 123 praktijkuren waarvan 70 tijdens de praktijktrainingen. Voor de coachopleiding op niveau 2 heb je ook 70 uur praktijktraining.

Een derde verschil is de inhoud van de coachingsopleidingen. Wij helpen de student tegelijk op drie gebieden. De theorie, de praktijk en de innerlijke groei, zodat je de stevige theoretische basis kunt omzetten naar doelgericht coachen in de praktijk. Alles wat je leert tijdens de coach opleiding kun je direct in de praktijk toepassen.

Een vierde verschil is dat wij gespecialiseerd zijn in coachings en counsellingsopleidingen. We zijn geen grootgrutter met honderden opleidingen die coaching er ook even bij doet omdat het veel geld oplevert. Wij hebben al meer dan 22 jaar ervaring op dit gebied en hebben meer dan 10.000 counsellors en coaches opgeleid.

Deze pagina over coachingsopleidingen is nog in ontwikkeling en niet geheel af. Later gaan we er dieper op in en geven we aan hoe je de opleidingen goed met elkaar kunt vergelijken. Op dit moment gaan we eerst de andere pagina's van onze site vernieuwen. Je kunt ons natuurlijk altijd mailen of bellen met al je vragen over onze coachopleiding en de verschillen tussen ons en een andere coachopleider.


Hier het overzicht van onze coachopleiding:
Niveau 1 (AC) - Academisch Coach - Mensgericht Coachen
Tijdens deze opleiding leer je professioneel coachen. Je leert coachen in privésituaties (lifecoaching) of op het zakelijk gebied, b.v. in bedrijven. Bij coachen help je mensen met recent ontstane problemen, uitgangssituaties of uitdagingen. Je helpt ze moeilijkheden te overwinnen en hun doelen te halen.
Kennis
Praktijkdag: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10
Groei
Scriptie - Examen 
Missie | Algemene Voorwaarden | Ethische Code | Policies | Disclaimer | Copyright ©