Skip to content

Covid-19 informatie voor studenten

Update 16 februari 2022

Tijdens de persconferentie op dinsdag 15 februari 2022 heeft de overheid versoepelingen aangekondigd. De ACC volgt de richtlijnen voor het volgen van klassikaal onderwijs van de overheid en de NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding). De klassikale lessen van de ACC worden sinds woensdag 26 januari 2022 (naar aanleiding van de persconferentie van 25 januari 2022) weer op locatie gegeven.

Voor studenten van de ACC geldt het volgende:

Vanaf 18 februari 2022
Een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand is niet meer verplicht per 18 februari 2022. Tot 25 februari 2022 blijft het voor sommige locaties verplicht om een Corona-toegangsbewijs te tonen bij binnenkomst (indien dat zo is op jouw locatie, dan hebben wij je dat al eerder per e-mail laten weten). Voor de andere leslocaties geldt deze maatregel niet. De leslocatie zelf is hier volledig verantwoordelijk voor en stelt haar eigen beleid op met betrekking tot het Corona-toegangsbewijs. Mocht je echter nog vragen over hebben over het Corona-toegangsbewijs, dan vragen wij je vriendelijk om contact op te nemen met jouw leslocatie.

Vanaf 25 februari 2022
Het Corona-toegangsbewijs komt te vervallen bij alle opleidingslocaties.

Kom niet naar de lesdag als:

  • Je Corona-gerelateerde klachten hebt. Blijf bij verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) thuis. Dit geldt ook bij hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts (boven de 38 graden), of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).
  • Je de laatste 10 dagen in nauw contact bent geweest met iemand die positief is getest op Corona.
  • Je de laatste 48 uur in contact bent geweest met iemand die wordt getest op Corona en hier de uitslag nog niet van heeft.
  • Een van je huisgenoten Corona-gerelateerde klachten heeft.

De docent heeft het recht om studenten die tijdens de lesdag ziekteverschijnselen vertonen naar huis te sturen.

Wat als je vanwege Corona-klachten of een van de maatregelen een lesdag moet missen:
Indien je niet deel kunt nemen op grond van een van bovenstaande punten, dan zal de docent kijken of je de lesdag digitaal kunt bijwonen. Dit zal niet altijd mogelijk zijn, maar de docent doet zijn/haar best om daarin te faciliteren. Daarnaast krijg je een buddy toegewezen uit je lesgroep, die (zodra dit weer veilig kan) met jou de oefeningen zal doen die behandeld zijn tijdens de lesdag. Je schrijft hier vervolgens een verslag over voor de docent. Indien de docent dit verslag als voldoende beoordeelt, telt de lesdag alsnog mee als gevolgde lesdag (dit i.v.m. de 80% aanwezigheidsplicht). Je mag op deze manier maximaal 2 lesdagen compenseren om toch je diploma te kunnen behalen.

We hopen natuurlijk dat jullie allemaal gezond blijven en de lesdagen gewoon bij kunnen wonen, maar op deze manier proberen we voor iedereen de lesdagen veilig te houden en toch een passende oplossing te bieden voor mensen die noodgedwongen afwezig zijn.

Mocht je vragen hebben hierover of je onverhoopt moeten afmelden voor de lesdag vanwege klachten, neem dan contact op met je docent.

Back To Top