Skip to content
Sheila Schaasberg ACC Opleidingscoördinator

Sheila Schaasberg

“Alle antwoorden draag je al bij je, je bent alleen nog opzoek naar de juiste vraag.”

Mijn naam is Sheila en sinds oktober 2023 ben ik werkzaam bij de ACC in de rol van Opleidingscoördinator.

Mijn achtergrond
Ik ben al jaren actief op het vlak van gezondheid en vitaliteit. In 2011 ben ik gestart met een thuisopleiding plantgeneeskunde, waarna ik ben gaan werken bij het eerste rawfood-centrum in Nederland. In dit centrum kon je tevens terecht voor diverse therapeutische behandelingen. Dagelijks kwam ik in aanraking met mensen met vage (fysieke en/of mentale) klachten, waardoor ik me steeds meer ging interesseren in chronische ziekte en kanker.

Na het rawfood centrum ben ik terechtgekomen bij een supplementen-groothandel, die gespecialiseerd is in nano-supplementen. Ook hier kwam ik regelmatig in aanraking met therapeuten die chronisch zieke cliënten behandelden.

Ik kwam er in de loop van de tijd steeds meer achter dat een gezonde fysieke leefstijl (waaronder gezonde voeding, beweging en suppletie) niet altijd voldoende was. Dat er vaak een onderliggend probleem aan de klachten van mensen ten grondslag lag, waarbij het fysieke welzijn wellicht heel belangrijk was, maar niet voldoende om iemand volledig terug op de rit te krijgen.

In 2020 ben ik verschillende opleidingen, cursussen en workshops gaan volgen op het holistische vlak: o.a. systemisch waarnemen, trauma & bodyrelease en opstellingenwerk.

Voor mij is het nu heel helder dat je het lichaam door middel van gezonde voeding en suppletie ondersteunt en vervolgens op onderzoek uitgaat naar wat je lichaam te vertellen heeft. Het lichaam geeft met fysieke klachten aan dat er (mentale/emotionele etc.) hulp nodig is.

Waarom de ACC
In 2023 kwam de ACC op mijn pad en ik voelde me er meteen als een vis in het water. Een van de uitgangspunten van de ACC is ‘bewustwording’. Voor mij is dit de basis van alle emotionele en spirituele groei. Zonder zelfbewustzijn blijven we steken in het aangeleerde gedrag vanuit onze opvoeding. Daarbij zijn voor mij vragen als “zijn onze kernkwaliteiten eigenlijk wel onze kwaliteiten, of zijn het overlevingsmechanismen uit onze jeugd?” cruciaal. Zodra je hier inzicht in krijgt, kun je duurzame veranderingen teweeg brengen in je leven.

Op mijn pad ben ik ontzettend veel mooie en inspirerende mensen tegengekomen. Helaas heb ik ook mogen ervaren dat er mensen zijn die het vak van coach/counsellor iets te vrij nemen. Ondanks dat coaching een vrij beroep is in Nederland, betekent dit niet dat het zomaar kan worden uitgevoerd. Een goede opleiding is cruciaal. De ACC biedt prachtige coach/counsel-opleidingen aan die volledig passen binnen mijn visie op dit vlak. Ik werk dan ook met veel passie en plezier voor deze bijzondere organisatie.

Op dagelijkse basis ben ik in de eerste lijn degene die het contact onderhoudt met studenten en relaties, dus als je belt of mailt is er een goede kans dat je mij aan de andere kant van de lijn treft.

Back To Top