blank

Jolanda Jongeneel (assistent-docent)

“Iedere grens die je durft te stellen, brengt je dichter bij jezelf.”

Wat is jouw inspiratie om assistent te zijn?
Coachen is een prachtig vak! En tegelijkertijd mijn allergrootste hobby. Hoe mooi is het dan om ook anderen hierin te mogen begeleiden. In de zoektocht naar wie jij bent als mens en hoe je dit kunt inzetten om dé coach voor jouw doelgroep te zijn.

Mijn achtergrond
Het grootste deel van mijn loopbaan heb ik binnen het bedrijfsleven gewerkt. In verschillende Human Resources functies en als lid van een intern coachnetwerk. Daarnaast heb ik mijn eigen praktijk in loopbaancoaching met specialisatie ‘stress en burn-out’. Tot op heden combineer ik beiden nog steeds. Zo blijf ik op de hoogte van ontwikkelingen in het bedrijfsleven en doe ik wat ik het liefste doe, en dat is coaching.

Ik heb een Master in loopbaancoaching en ben Professional Certified Coach ICF/(PCC) op het gebied van Oplossingsgericht coachen. Ik ben gecertificeerd in MBTI, NLP, Transactionele Analyse, Voice Dialogue en teamcoaching.

Waarom ik heb gekozen voor de ACC?
Ik heb bij de ACC de specialisatie-opleiding Stress en Burn-out Coaching en Counselling gedaan. Er zijn heel veel mensen die worstelen met de gevolgen van stress en burn-out en er is veel te weinig ondersteuning. Dat raakte me dusdanig dat ik besloot voor deze specialisatie te kiezen. Ik koos voor ACC omdat zij een hele gedegen opleiding op dit vlak aanbieden. Stress en burn-out begeleiding doe je niet zomaar. Daar heb je echt een stevige basis voor nodig. En die basis heb ik gevonden bij de ACC.

Wie is mijn held en waarom?
Mijn held is Floortje Dessing. Enerzijds vanwege de gedeelde passie voor het reizen. Maar anderzijds vanwege haar nieuwsgierigheid naar mensen. De open houding die zij in haar interviews altijd heeft en het gemak waarin zij ogenschijnlijk het vertrouwen van mensen weet te winnen.