blank

Sévrine van der Post (assistent-docent)

“Wind mee is wind tegen als je de andere kant op wil, maar het is de tegenwind die de vlieger laat opstijgen.”

Wat is jouw inspiratie om assistent te zijn?
Nadat ik zelf de basis- en verdiepingsopleiding bij de ACC heb gedaan, leek het mij heel waardevol, mooi en leuk om toekomstige studenten te begeleiden op deze reis. Uit ervaring weet ik dat de opleiding je heel veel kan brengen, je naar jezelf gaat kijken, je tegen jezelf aan kan lopen en uiteindelijk een mooi resultaat zal halen waar je heel veel mee kan en aan hebt. Ik wil graag mijn ervaring inzetten waar nodig en wat ik geleerd heb delen en overbrengen op mensen die gaan beginnen aan deze opleiding.

Mijn achtergrond
Na jarenlang in de makelaarswereld te hebben gewerkt merkte ik steeds meer dat ik daar niet meer op mijn plaatst was. Na een zoektocht welke kant ik op wilde en welke opleiding daar bij zou passen, kwam ik bij ACC terecht. Een brede opleiding met stevige fundering. Tijdens de opleiding ben ik al begonnen met het zakelijke werkleven achter mij te laten en ben ik steeds meer gaan doen waar ik gelukkig van werd. Ondertussen heb ik de makelaarswereld vaarwel gezegd en ben ik werkzaam bij een arbodienst. Hier begeleid ik de uitgevallen medewerkers van bedrijven in hun verzuim, coach ik collega’s en begeleid ik intervisies. Daarnaast ben ik mijn eigen coach en counselling praktijk begonnen. Hier begeleid ik voornamelijk mensen in het systemisch werk en werk ik veel met (familie)opstellingen en mensen die vastlopen op hun overtuigingen.

Waarom ik heb gekozen voor de ACC?
Ik heb voor de ACC gekozen omdat ik nog zoekende was in welke kant ik precies op wilde. Het basisjaar geeft een mooi en breed zicht op de vele facetten en richtingen in het coachvak. Het werd steeds duidelijker welke kant ik op wilde. Vanaf het verdiepingsjaar wist ik gerichter welke kant ik op wilde, maar had daarnaast wel de al stevige basis van het eerste jaar en een goed stevige fundering waar ik veel kanten mee op kan. Als ik mensen in mijn praktijk coach die niet in mijn specialisatie vallen, kan ik ze alsnog goed begeleiden dankzij de goede opleiding die ik heb gehad.

Wie is mijn held en waarom?
Een echte held heb ik niet. Mensen die te allen tijde bij zichzelf blijven, zich uit durven te spreken en echt ergens voor staan die bewonder ik.