skip to Main Content
Basis Coaching En Counselling (live) Online

Basis Coaching en Counselling (live) online

In de opleiding Basis Coaching en Counselling leer je jouw talenten in te zetten om andere mensen te begeleiden op hun pad. Je leert patronen en oorzaken herkennen die onder bepaalde vraagstukken liggen en welke methodieken je kunt inzetten om mensen optimaal te begeleiden. Er wordt aandacht besteed aan thema’s als werk, persoonlijke ontwikkeling, trauma en rouw en verlies. Je ontdekt wie jij bent en welke kwaliteiten en talenten je in kunt zetten als coach/counsellor. Je leert daarbij tevens welke coachmethodieken bij jou passen en hoe je omgaat met thema’s die voor jou persoonlijk belangrijk zijn.

Hoe werkt de live online opleiding

De live online opleiding volg je vanachter je eigen computer (met webcam). Om veel aandacht te kunnen geven aan persoonlijke groei en ontwikkeling zijn er per online groep maximaal zes deelnemers. De trainer begeleidt jou en je medestudenten via de webcam. Het programma dat hij hiervoor gebruikt zorgt ervoor dat je elkaar allemaal kunt zien en ook apart met elkaar kunt oefenen. De lessen duren anderhalf uur per keer en tussen de lessen door oefen je (online) met je medestudenten. Zo leer je dus vanuit je eigen huis, waar ook ter wereld, coachen en counsellen.

We maken gebruik van het Webex teleconferentie systeem. Verbinding maken met dit systeem is heel eenvoudig. Als je twijfelt of deze manier van leren bij jou past, of als je de techniek eerst wilt uitproberen, kun je altijd een vrijblijvend Skype gesprek aanvagen bij de trainer.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

De opleiding is geschikt voor een ieder die de basisbeginselen van het coachen/counsellen onder de knie wil krijgen. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat je een eigen praktijk wilt beginnen als coach/counsellor, maar ook dat je in je huidige functie al verantwoordelijk bent voor de begeleiding van mensen en daarin meer vaardigheden wil krijgen. De online lessen zijn zowel geschikt voor mensen in Nederland, als voor mensen die in het buitenland wonen.

Wat is het doel van de opleiding?

De opleiding geeft je een gedegen basis om als coach/counsellor mensen met zeer uiteenlopende vraagstukken te begeleiden. Of dat nou in een eigen praktijk is, of dat je deze vaardigheden wenst in te zetten in je huidige werk, in deze opleiding leer je de vaardigheden en kennis die je nodig hebt om mensen te begeleiden.

Wat leer je in de opleiding?

Na afronding van de opleiding Basis Coaching en Counselling kun je:

 • Mensen coachen en counsellen bij uiteenlopende vraagstukken.
 • Onderliggende problematieken en thema’s herkennen waar mensen mee komen.
 • Mensen begeleiden om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.
 • Verschillende methodieken inzetten om mensen te begeleiden in hun proces.
 • Een gedegen keuze maken om je verder te ontwikkelen in een specifieke richting als coach/counsellor.

Tijdens de opleiding doorloop je ook een persoonlijk ontwikkelproces. Om een goede coach/counsellor te zijn is het belangrijk dat je zelf inzicht hebt in jouw thema’s en patronen en dat je daarmee hebt gewerkt.

Wie zijn je medestudenten?

De studenten zijn mensen die willen leren om anderen te coachen/counsellen en zich daartoe basisvaardigheden eigen willen maken. De opleiding is ook zeer geschikt voor mensen die willen gaan coachen binnen hun huidige functie.

Opbouw opleiding

De opleiding is opgebouwd uit 10 lesdagen, met daarin de volgende thema’s/onderwerpen:

 • Principes van coaching en counselling
 • Coachhouding
 • Fasen van coaching/counselling
 • Communicatie en gespreksvaardigheden
 • Gedragspatronen, karakterstructuren en hechtingsstijlen
 • Signalen van lichaam, geest en ziel
 • Stress, burn-out en depressie
 • Rouw, verlies en transitie
 • Trauma
 • Systemisch werk
 • Transactionele Analyse
 • Voice dialogue
 • Geweldloze communicatie
 • Coachen met spellen (het spel Kootsj is inbegrepen in de opleiding)
 • Coachen met schrijfopdrachten
 • Examen – theorie en praktijk

Tijdens de opleiding werk je aan je portfolio. Dit portfolio zal uiteindelijk bestaan uit reflectieverslagen, huiswerkopdrachten, verslagen van intervisiebijeenkomsten en van coachgesprekken met proefpersonen.

Details
AB
Opleiding:Basis Coaching en Counselling (live online)
Duur:6 maanden
Omvang:16 lessen van anderhalf uur
Studiebelasting:Gemiddeld 12 uur per week
Kenmerken:Live online opleiding
Opleidingsniveau:HBO
Vooropleiding:Minimaal mbo-niveau en/of voldoende levenservaring en motivatie
Benodigdheden:Computer met webcam
Docenten:Henri van Amerongen
Diploma:Bij een voldoende resultaat voor het portfolio, het behalen van het theoretisch en praktisch examen, het voldoen aan de aanwezigheidsplicht van 80% en wanneer voldaan is aan de betalingsverplichting, ontvang je het diploma Basis Coaching en Counselling.
Literatuurlijst:Download hier de literatuurlijst voor de opleiding.
Inhoudsopgave:Download hier de inhoudsopgave voor de opleiding.
Prijzen
AB
Start september 2019Totaalprijs € 1995,-. Betaling in 3 termijnen € 665,- per termijn.*

*Betaling in termijnen is mogelijk (maximaal 3). Het volledige bedrag moet echter zijn voldaan vóór aanvang van de opleiding.

Genoemde prijzen zijn inclusief digitale lesmap en examenkosten. De literatuur en eventuele herexamenkosten (à € 100,- per onderdeel) zijn niet inbegrepen.

De Academie voor Coaching en Counselling is CRKBO-geregistreerd, waardoor op deze opleiding geen BTW van toepassing is.

Belastingaftrek

Je studiekosten zijn aftrekbaar van je inkomstenbelasting (met een drempel van € 250,-). Dit betekent dat je tot 52% korting kunt krijgen op je opleiding, afhankelijk van je inkomen. Dit betreft de kosten voor je opleiding, maar ook bijvoorbeeld de studieboeken. Voor meer informatie en de laatste stand van zaken met betrekking tot het aftrekken van studiekosten, verwijzen we je naar de site van de Belastingdienst.

Filters Sorteer resultaten
Variant
Startdatum
Einddatum
Lesdag
Lestijden
Docent
Locatie
Avond 18.30 - 20.00 (NL tijd)
11 september 2019
15 april 2020
woensdag
18.30 - 20.00
Henri van Amerongen
Online
Avond 20.30 - 22.00 (NL tijd)
4 maart 2020
2 december 2020
woensdag
20.30 - 22.00
Henri van Amerongen
Online
Minimum en maximum aantal deelnemers

De opleiding gaat van start bij een minimum van 4 deelnemers en heeft een maximum van 6 deelnemers. Je hoort uiterlijk 2 weken voor aanvang van de opleiding of deze definitief doorgaat. Mocht er te weinig belangstelling zijn, of de opleiding is vol, dan zoeken we in overleg graag naar een oplossing.

Aanwezigheidsplicht

Studenten worden geacht om aan minimaal 80% van de lessen deel te nemen om het diploma te kunnen behalen.

Een woord van dank is op zijn plaats. In de eerste plaats voor Henri die mij meenam in een wereld vol nieuwe dingen, ook bekende dingen die opeens een naam kregen. Ik heb genoten van je gewone manier van doen. Geen hoge en ingewikkelde dingen, maar wel wijs en zeer warm en liefdevol. ‘Laat de liefde stromen’, was iets wat je vaak zei. Ik vind dat zó mooi. Het past ook bij mij.

Back To Top