skip to Main Content
ACC Energetisch Coach

Energetisch Coach

Leer hoe je energetisch in balans kunt blijven en hoe je anderen hierin kunt begeleiden. Waar loop je jezelf voorbij, hoe stel jij (geen) grenzen, wanneer verlies je energie en ben je moe na een gesprek, van welke opgebouwde patronen begin je last te krijgen? Onbewust zet je spanning in je lichaam vast, je deinst terug, verzint smoesjes om vooral iets niet te doen. Ieder heeft zo zijn eigen overlevingsmechanismen, waarbij hij/zij zichzelf inhoudt en afremt. Met energetische oefeningen kun je naar je lichaam leren luisteren.

Over de module

In deze module leer je mensen energetisch begeleiden bij het ont-stressen en vinden van de balans tussen inspannen en ontspannen, waarbij het gaat het om bewust zijn, helder waarnemen, in verbinding zijn met jezelf en met de coachee. Je benut de wijsheid van het energetische lichaam met het fysieke als basis. Het gaat voorbij het rationele. Je stemt af op het grotere geheel, terwijl je met je voeten stevig op de grond blijft. We werken met lichaamswerk, subtiele energie, chakra’s, focussen, energieveld innemen, bescherming opbouwen, enz.

Voor wie is de module bedoeld

De module is bedoeld voor coaches die de energetische werkwijze willen leren toepassen op zichzelf en anderen. Deelnemers zijn benieuwd naar energetische bescherming en het vrijmaken van levensenergie. De deelnemers hebben een basisopleiding coachen/counsellen gevolgd, of zijn al als coach werkzaam.

Wat is het doel van de module

Deze module is bedoeld als aanvullend instrumentarium en als complementaire begeleiding aan de reguliere geneeskunde en hulpverlening. Deze vervolgopleiding leert je de basis van energetica toepassen in het coachtraject.

Wat leer je in de module?

Aan het einde van deze module heb je geleerd:

 • Wat nodig is om de energie in balans te brengen.
 • Aandacht te hebben voor wat (niet) lekker zit, patronen te ontdekken en grenzen aan te geven.
 • Helder waar te nemen, te voelen en te weten waar energiekracht en energieverlies plaatsvindt.
 • Diverse technieken toe te passen, zoals visualisaties, werken met chakra’s, lichaamswerk.
 • Je verder persoonlijk te ontwikkelen (makkelijker omgaan met de problemen op je weg, ontdekken dat dat zelfs leuk kan zijn).
 • Cliënten te laten ervaren wat het helend effect is van Energetisch Coachen.
 • Om te gaan met energie van jezelf en anderen, zodat je in je eigen kracht kunt blijven en de ander de ruimte geeft de eigen talenten te ontdekken.

Opbouw module

De module is opgebouwd uit 5 lesdagen. Het is een ervaringsgerichte opleiding, wat betekent dat op de lesdagen veel energetische oefeningen – fysiek – toegepast worden. De opbouw van het programma is:

 • Lichaamsbewustzijn vergroten
 • Afstemmen op jezelf en de ander
 • Kracht, valkuilen en mogelijkheden van karakterstructuren
 • Energetische levenshouding onderzoeken
 • Vrijmaken van levensenergie
 • Leren werken met energiecentra
 • Toepassen van hulpbronnen als visualisatie en mindfulness
 • Energetische bescherming opbouwen
 • Energetische interventies toepassen
 • Energetisch helen (basis)
 • Examen – theorie en praktijk

Tijdens de opleiding werk je aan je portfolio. In dit portfolio zitten reflectieverslagen, huiswerkopdrachten en verslagen van intervisie en het begeleiden van proefpersonen.

Bij grote belangstelling voor deze vervolgopleiding ontwikkelen we een vervolg-verdiepingsjaar Energetisch Coachen.

Details
AB
Opleiding:Energetisch Coach
Duur:5 maanden
Omvang:5 lesdagen
Studiebelasting:Gemiddeld 8-10 uur per week
Kenmerken:Klassikale opleiding
Opleidingsniveau:HBO
Vooropleiding:Dit is een specialisatiemodule. Om deel te kunnen nemen is het vereist dat je al een opleiding op het gebied van coaching en/of counselling hebt afgerond van minimaal 10 dagen, bijvoorbeeld de opleiding Basis Coaching en Counselling en dat je voldoet aan de 8 Coachcompetenties. Deelnemers hebben HBO werk- en denkniveau en voldoende levenservaring en motivatie (MBO+ is toegestaan indien dit is aangevuld met werkervaring).
Docenten:Els Pet
Diploma:Bij een voldoende resultaat voor het portfolio, het behalen van het theoretisch en praktisch examen, het voldoen aan de aanwezigheidsplicht van 80% en wanneer voldaan is aan de betalingsverplichting, ontvang je het diploma Energetisch Coach.
Literatuurlijst:Download hier de literatuurlijst voor de opleiding.
Prijzen
AB
Start september 2020Totaalprijs € 1500,-. Betaling in 3 termijnen € 500,- per termijn.*

*Betaling in termijnen is mogelijk (maximaal 3). Het volledige bedrag moet echter zijn voldaan vóór aanvang van de opleiding.

Genoemde prijzen zijn inclusief lesmap en examenkosten. De literatuur en eventuele herexamenkosten (à € 100,- per onderdeel) zijn niet inbegrepen.

De Academie voor Coaching en Counselling is CRKBO-geregistreerd, waardoor op deze opleiding geen BTW van toepassing is.

Belastingaftrek

Je studiekosten zijn aftrekbaar van je inkomstenbelasting (met een drempel van € 250,-). Dit betekent dat je tot 52% korting kunt krijgen op je opleiding, afhankelijk van je inkomen. Dit betreft de kosten voor je opleiding, maar ook bijvoorbeeld de studieboeken. Voor meer informatie en de laatste stand van zaken met betrekking tot het aftrekken van studiekosten, verwijzen we je naar de site van de Belastingdienst.

Als het overzicht niet wordt geladen, kantel dan je mobiele telefoon.

De module Energetisch Coach gaat van start in het najaar van 2020. Heb jij interesse in deze opleiding? Klik hier en laat je naam, telefoonnummer en e-mailadres achter, zodat wij je op de hoogte kunnen houden zodra de opleidingsdata bekend zijn.

Minimum en maximum aantal deelnemers

De opleiding gaat van start bij een minimum van 12 deelnemers en heeft een maximum van 20 deelnemers. Je hoort uiterlijk 2 weken voor aanvang van de opleiding of deze definitief doorgaat. Mocht er te weinig belangstelling zijn, of de opleiding is vol, dan zoeken wij in overleg naar een oplossing.

Aanwezigheidsplicht

Studenten worden geacht minimaal 80% van de lessen aanwezig te zijn om het diploma te kunnen behalen.

Back To Top