skip to Main Content
Geweldloos Communiceren

Geweldloos communiceren

Geweldloos communiceren gaat over feedback geven en ontvangen. Het is een kunst die een essentieel onderdeel is van het coachvak. Als iedereen op een juiste manier feedback zou geven, zou er meer vrede in de wereld zijn. Het lijkt makkelijker dan het is, want vaak gaat feedback over in kritiek. Hoe voorkom je dat mensen zich persoonlijk aangevallen voelen? Durf je je mening te geven of een compliment te ontvangen? Hoe kun jij je deze belangrijke (coach)vaardigheid eigen maken? Om het echt respectvol en geweldloos te doen vraagt oefening.

Over de module Geweldloos communiceren

In de module Geweldloos communiceren leer je effectiever feedback geven en ontvangen. Je leert de basisbeginselen van geweldloze communicatie toepassen: hoe kun je gedrag zonder oordeel benoemen en je gevoelens uiten over wat het gedrag van de ander met jou doet. Hoe kun je zelf verantwoordelijkheid nemen voor deze gevoelens en op die manier echt contact te maken met de ander. Je leert letten op het (non)verbale gedrag en kiezen wat je wel en niet wilt benoemen. Je gaat ervaren wat voor jou lastige situaties en personen zijn en je leert focussen op wat wel goed gaat.

Voor wie is deze module bedoeld?

De module Geweldloos communiceren is bedoeld voor iedereen die feedback effectiever wil leren geven en ontvangen: in gesprekken met medewerkers en collega’s, in coach/counselgesprekken of in privésituaties.

Wat is het doel van de module

De module Geweldloos communiceren heeft als doel je gespreksvoering in (werk)relaties en samenwerking te verbeteren door respectvol en geweldloos feedback te geven en te ontvangen.

Wat ga je leren?

Aan het einde van de module Geweldloos communiceren kun je:

 • Geweldloze communicatievaardigheden benutten om feedback te geven
 • Feedback inzetten als (coach)instrument

Opbouw van de lessen

Literatuur: Geweldloze communicatie van Mashall Rosenberg

De module Geweldloos communiceren is opgebouwd uit 2 lesdagen.

 • Feedbackregels
 • Non-verbaal en verbaal
 • Geweldloze communicatie
 • Projectie, overdracht en tegenoverdracht
 • Beperkende en helpende overtuigingen
 • Persoonlijk ontwikkelplan
 • Oefenen met praktijksituaties
 • Omgaan met emoties en reacties
 • Feedback ontvangen van groepsleden

Vooraf dien je je leerwensen en een casus in. Je bestudeert het boek Geweldloze communicatie van Mashall Rosenberg en de feedbackregels. Tussen lesdag 1 en 2 schrijf je een reflectieverslag en een persoonlijk ontwikkelplan Geweldloos communiceren. Na afloop ontvang je het certificaat Module Geweldloos communiceren.

Details
AB
Opleiding:Geweldloos communiceren
Duur:4 weken
Omvang:2 dagen
Studiebelasting:18 uur totaal
Kenmerken:Klassikaal onderwijs
Docenten:Els Pet
LiteratuurGeweldloze communicatie van Mashall Rosenberg
Diploma:Je ontvangt een certificaat van deelname
Inhoudsopgave:Download hier de inhoudsopgave
Prijzen
AB
Start september 2019Totaalprijs € 398,-
Genoemde prijzen zijn inclusief lesmateriaal dat wordt uitgereikt door de docent. De literatuur is niet inbegrepen in de prijs en dient door de student zelf te worden aangeschaft.
BetaalwijzeDe betaling van deze module gaat via iDEAL of Bancontact (België). Na het inschrijven op deze module word je direct doorgeleid naar de website van je bank.

De Academie voor Coaching en Counselling is CRKBO-geregistreerd, waardoor op deze opleiding geen BTW van toepassing is.

Belastingaftrek

Je studiekosten zijn aftrekbaar van je inkomstenbelasting (met een drempel van € 250,-). Dit betekent dat je tot 52% korting kunt krijgen op je opleiding, afhankelijk van je inkomen. Dit betreft de kosten voor je opleiding, maar ook bijvoorbeeld de studieboeken. Voor meer informatie en de laatste stand van zaken met betrekking tot het aftrekken van studiekosten, verwijzen we je naar de site van de Belastingdienst.

Als het overzicht niet wordt geladen, kantel dan je mobiele telefoon.

Filters Sorteer resultaten
Startdatum
Einddatum
Lesdag
Lestijden
Docent
Locatie
5 juni 2020
26 juni 2020
vrijdag
10.00 - 17.00
Els Pet
Den Haag
Minimum en maximum aantal deelnemers

De module bestaat uit 2 lesdagen: 5 juni en 26 juni 2020.

De module start bij een minimum van 10 deelnemers en heeft een maximum van 15 deelnemers. Je hoort uiterlijk 2 weken voor aanvang van de module of deze definitief doorgaat. Mocht er te weinig belangstelling zijn, of de module is vol, dan zoeken wij in overleg naar een oplossing, bijvoorbeeld door deelname op een ander moment.

Back To Top