skip to Main Content
ACC Loopbaancoach En Reintegratiecoach

Opleiding Loopbaancoach en Re-integratiecoach

In de opleiding Loopbaancoach en Re-integratiecoach leer je jouw talenten in te zetten om andere mensen te begeleiden. Je leert via nieuwe methodieken je coachingsvaardigheden in te zetten om mensen optimaal te begeleiden op het gebied van werk en carrière. Er wordt aandacht besteed aan thema’s als jouw coachhouding binnen de verschillende soorten trajecten, omgaan met verlies, weerstand, wet- en regelgeving en de verschillende instrumenten om jouw cliënt succesvol te begeleiden naar passend werk. Je ontdekt wie jij bent en welke kwaliteiten en talenten je in kunt zetten als loopbaan- en re-integratiecoach.

Over de loopbaancoach opleiding

De opleiding loopbaancoach is geschikt voor iedereen die de basisbeginselen van het coachen/counsellen onder de knie heeft. Na de opleiding kun je gaan werken als interne carrière coach, als loopbaan- of re-integratiecoach voor een gespecialiseerde organisatie of de diensten vanuit je eigen coachpraktijk aanbieden.

Wanneer je nog niet eerder een (volledige) opleiding op het gebied van coaching hebt gevolgd is het verplicht om eerst de opleiding Basis Coaching en Counselling of Coachvaardigheden voor professionals te volgen als voorbereiding op deze opleiding.

Doel van de opleiding

De opleiding geeft je een gedegen basis om als loopbaancoach en re-integratiecoach mensen met verschillende vraagstukken op het gebied van werk te begeleiden. Denk hierbij aan Carrièrecoaching, Outplacement, Re-integratie, Tweede spoor, Persoonlijke ontwikkeling of Ondernemerscoaching. Of dat nu in loondienst is, of dat je deze vaardigheden wenst in te zetten in je eigen praktijk, in deze opleiding leer je de vaardigheden en kennis die je nodig hebt om mensen te begeleiden die een vraag hebben waarbij het onderwerp werk het centrale thema is.

Wat leer je in de opleiding?

Na afronding van de opleiding Loopbaancoach en Re-integratiecoach kun je:

 • Mensen coachen bij uiteenlopende vraagstukken op het gebied van werk zoals deze voorkomen binnen de volgende trajecten: Loopbaancoaching, Outplacement, Re-integratie Tweede spoor en Persoonlijke coaching.
 • Onderliggende problematieken en thema’s herkennen.
 • Mensen begeleiden om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.
 • Verschillende methodieken inzetten om mensen te begeleiden richting passend werk.
 • Mensen coachen om de ‘work-life balance’ te behouden.

Tijdens de opleiding doorloop je een persoonlijk ontwikkelproces. Om een goede Loopbaan- en Re-integratiecoach te zijn is het belangrijk dat je zelfinzicht hebt in jouw thema’s en patronen rondom het thema werk. Naast casuïstiek ben jij het ‘onderwerp van gesprek’.

Wie zijn je medestudenten?

De studenten zijn mensen die willen leren om anderen te coachen op het gebied van werk en zich daartoe gespecialiseerde kennis en vaardigheden eigen willen maken en hun coachhouding verder willen aanscherpen. De opleiding is ook zeer geschikt voor mensen die al coach zijn en hun dienstverlening willen uitbreiden met deze specialisatie.

Opbouw opleiding

De opleiding is opgebouwd uit 13 lesdagen, met daarin de volgende thema’s/onderwerpen:

 • Eigen coachhouding, verschillende “klanten” en de grenzen van het loopbaanvak
 • Context werk en arbeidsmarkt
 • De verschillende opdrachtgevers
 • Soorten loopbaantrajecten; opbouw, doelstelling en jouw rol.
 • Methodieken en instrumenten
 • Verschillende doelgroepen
 • Van acceptatie naar motivatie
 • Wet- en regelgeving en Privacy
 • Mogelijkheden als uitgangspunt bij ziekte
 • Herkennen van voorkomende ziektebeelden
 • Netwerk- en sollicitatievaardigheden, on- en offline
 • Beroepsverenigingen
 • Theorie-examen

Tijdens de opleiding werk je aan je portfolio. Dit portfolio zal uiteindelijk bestaan uit reflectieverslagen, huiswerkopdrachten, verslagen van intervisiebijeenkomsten en van coachgesprekken met proefpersonen.

Details
AB
Opleiding:Loopbaancoach en Re-integratiecoach
Duur:10 maanden
Omvang:13 lesdagen (10 dagen loopbaan en 3 dagen re-integratie)
Studiebelasting:Gemiddeld 8-10 uur per week
Kenmerken:Gespecialiseerde opleiding
Opleidingsniveau:HBO werk- en denkniveau en voldoende levenservaring en motivatie (MBO+ is toegestaan indien dit is aangevuld met werkervaring). Dit is een specialisatieopleiding. Om deel te kunnen nemen is het vereist dat je al een opleiding op het gebied van coaching en/of counselling hebt afgerond van minimaal 5 dagen en dat je voldoet aan de 8 Coachcompetenties.
Docenten:Geert Kannegieter en Geesje Bluijssen
Diploma:Bij een voldoende resultaat voor het portfolio, het behalen van het praktisch examen, het voldoen aan de aanwezigheidsplicht van 80% en wanneer voldaan is aan de betalingsverplichting, ontvang je het diploma Loopbaan- en Re-integratiecoach.
Literatuurlijst:Wij maken de literatuurlijst zo snel mogelijk bekend.
Prijzen
AB
Start september 2020Totaalprijs € 3.850,-. Betaling in 3 termijnen € 1.283,33 per termijn.*

*Betaling in termijnen is mogelijk (maximaal 3). Het volledige bedrag moet echter zijn voldaan vóór aanvang van de opleiding.

Genoemde prijzen zijn inclusief lesmap en examenkosten. De literatuur en eventuele herexamenkosten (à € 100,- per onderdeel) zijn niet inbegrepen.

De Academie voor Coaching en Counselling is CRKBO-geregistreerd, waardoor op deze opleiding geen BTW van toepassing is.

Belastingaftrek

Je studiekosten zijn aftrekbaar van je inkomstenbelasting (met een drempel van € 250,-). Dit betekent dat je tot 52% korting kunt krijgen op je opleiding, afhankelijk van je inkomen. Dit betreft de kosten voor je opleiding, maar ook bijvoorbeeld de studieboeken. Voor meer informatie en de laatste stand van zaken met betrekking tot het aftrekken van studiekosten, verwijzen we je naar de site van de Belastingdienst.

Als het overzicht niet wordt geladen, kantel dan je mobiele telefoon.

Filters Sorteer resultaten
Startdatum
Einddatum
Lesdag
Lestijden
Docent
Locatie
25 september 2020
9 juli 2021
vrijdag
10.00 - 17.00
Geert Kannegieter & Geesje Bluijssen
Utrecht
Minimum en maximum aantal deelnemers

De opleiding gaat van start bij een minimum van 12 deelnemers en heeft een maximum van 20 deelnemers. Je hoort uiterlijk 2 weken voor aanvang van de opleiding of deze definitief doorgaat. Mocht er te weinig belangstelling zijn, of de opleiding is vol, dan zoeken wij in overleg naar een passende oplossing.

Aanwezigheidsplicht

Studenten worden geacht minimaal 80% van de lessen aanwezig te zijn om het diploma te kunnen behalen.

Back To Top