http://www.counselling.nl
Counselling en Coaching Opleidingen - www.counselling.nl
De Academie voor Counselling en Coaching
Sinds 1996 een begrip.
Counselling en Coaching opleidingen - Niveau 2 - Praktijk
Onze counsellings- en coachingsopleidingen bieden we aan in veel plaatsen. Zowel de opleiding Counselling en Coaching, als de opleiding Mensgericht Coachen en meer dan 20 specialisaties.
Algemeen:
Inschrijven
Actie
Prijzen
Nieuwsbrief
Brochure Downloads
Opleiding
FAQ - Veel gestelde vragen
Open Dagen
Examen

Overzichten:
Steden - Trainers - Data
Live Online Praktijktraining
De Opleidingen
Info voor alle Opleidingen
Specialist Counsellor of Coach (SC)
Praktijk - Download het Praktijkboek voor alle informatie.


De kennis die je uit de boeken en eventueel via andere media leert pas je toe in de praktijk. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden die je tijdens het tweede niveau kunt benutten:

 • Intervisietraining in de trainingscentra:                           60 uur (P1)
 • (Of 20 uur individuele supervisie en 20 uur workshops)    40 uur (P2)
 • Werkzaam als counsellor of coach:                             160 uur (P3)
 • Zelf gecounseld of gecoacht worden:                               5 uur (P4)
 • Indien nodig / gewenst aanvullende workshops:               ... uur (P5)
 • Totaal aantal uren praktijk is minimaal: 225 (205 bij superv.) uur (PT)

Bij de IntervisieTrainingen van niveau 2 ligt het accent vooral op:

- Intervisietraining via de incidentmethode
Hierdoor kun je je na 20 trainingen zelfstandig verder kunt in je eigen intervisiegroep of een nieuwe groep kunt samenstellen. Dat geeft je een geweldige besparing op supervisie, het helpt je om de kwaliteit van je werk als counsellor of coach te verbeteren en je voldoet aan de eisen van de beroepsverenigingen om lid te kunnen blijven.


- Marketing / Acquisitie / Solliciteren
Hierdoor leer je werk vinden als counsellor / coach. Afhankelijk van je wensen leer je:
 • De marketingstrategieŽn, waardoor je een eigen praktijk of bedrijf kunt opzetten of de omzet kunt verveelvoudigen.
 • Acquisitie plegen, waardoor je opdrachten van bedrijven of instellingen kunt werven.
 • Solliciteren als counsellor of coach, zodat je in loondienst kunt komen.

- Vele Extra Workshops zoals:
 • Brainstormen, de 11 beste technieken. Je leert de structuur van het brainstormen en de 11 beste technieken die je kunt gebruiken.
 • Oplossingsgericht Counsellen en Coachen, waarbij je uitgaat van oplossingen i.p.v. problemen. Voor zaken die om een snelle oplossing vragen.
 • Diverse diepgaande workshops, afhankelijk van de specialisaties van je intervisiebegeleider.

Naast de intervisietrainingen werk je minimaal 160 uur als counsellor of coach. Dat kan als vrijwilliger, in een eigen (beginnende) praktijk of in loondienst, al dan niet gecombineerd met andere functies. De zaken waar je tegen aanloopt, bespreek je in je intervisiegroep. In het begin hoef je nog niet echt te werken als counsellor of coach, maar in de loop van het jaar is het noodzakelijk dat je de benodigde ervaring opdoet. (Je kunt bijvoorbeeld de studenten van niveau 1 counsellen of coachen om die ervaring op te doen, dat is voor hun ook een voordelige optie om aan hun uren te komen.)

Buiten de lessen om kun je met medestudenten bij elkaar komen om samen te studeren of projecten op te zetten, zoals gezamenlijke marketing of andere zaken.

Je zorgt ook dat je zelf 5 uur gecounseld of gecoacht wordt door een counsellor of coach. Het praktijkgedeelte verwerk je in je scriptie, samen met de andere onderdelen voor het tweede niveau (Kennis en Innerlijke Groei). Hierover krijg je een mondeling examen.
 
Het is mogelijk om niveau 1 en 2 parallel te doen. Op het moment dat je het counsellen of coachen goed onder de knie hebt en werkt of wilt beginnen te werken als counsellor of coach, kun je alvast aan niveau 2 beginnen. Studenten die voor een groot deel klaar zijn met niveau 1 of gediplomeerde studenten van andere opleidingen die werken of willen beginnen te werken als counsellor of coach, kunnen natuurlijk ook op niveau 2 beginnen. Werk je veel uren als counsellor of coach, dan kun je niveau 2 en 3 parallel doen.

Zorg er wel voor dat je niet te veel hooi op je vork neemt. Sommige zaken vergen een groeiproces, en niet alles kun je versnellen. Overleg je situatie eventueel eerst met je studiecoach. Je dient er rekening mee te houden dat we op niveau 2 en 3 geen les geven in hoe je kunt counsellen of coachen, dat leer je op niveau 1. Wel helpen we je de kwaliteit van je werk te verbeteren door de intervisie.


 
Missie | Algemene Voorwaarden | Ethische Code | Policies | Disclaimer | Copyright ©