Aandacht en contact in het moment
Het stimuleren van professionals, ze – ook letterlijk – in beweging brengen… daar houd ik van. En van samen mogelijkheden onderzoeken. Ik houd van diepgaande communicatie en bewust zijn, dat is de rode draad in mijn opleidingen, werk, interesse én als ik groepen begeleid. Als supervisor, coach en trainer deel ik mijn ruime ervaring graag met anderen.

Rust en beweging creëren licht, lucht en ruimte in het leven.
Ik heb ruime ervaring als coach en trainer van coaches/counsellors en professionals. Verder heb ik gewerkt als leidinggevende, kabinetschef, beleidsadviseur en communicatieadviseur bij de overheid en in het bedrijfsleven. Ik heb managers en gemeentebestuurders geadviseerd over in- en externe communicatie; crisiscommunicatie gecoördineerd en veel evenementen georganiseerd. Steeds meer heb ik me gericht op begeleiding van persoonlijke ontwikkeling en communicatie; sinds 2004 via mijn eigen praktijk CommCoach.nl.

Na mijn afstuderen in de Communicatiewetenschappen (UvA) heb ik opleidingen gevolgd op het gebied van bewustzijn, zoals master practitioner NLP, toegepaste Integrale Psychologie, dromenanalyse, Dzogchen en Energetisch werk.

Als dochter van een gezagvoerder grote vaart vind ik het heel prettig dat ik in de buurt van de zee woon en werk. De brede horizon heb ik ook op mijn eigen vele reizen ontdekt. Rust en beweging creëren licht, lucht en ruimte in het leven.

Liefde voor het leven en expressie in het moment
Ik heb graag plezier in mijn werk, in wat ik doe, dat stimuleert mijzelf en mijn omgeving. Ik vind contact met mijzelf en de ander belangrijk, net als liefde voor het leven en expressie in het moment.

Bij het begeleiden van mensen pas ik altijd (subtiel)energetisch coachen en communicatie toe. Gezien mijn achtergrond ligt communicatie als poort voor de hand, zeggen wat je te zeggen hebt. In de loop der jaren en veel lastige ‘dingen’ later ben ik de wijsheid van het energetische en fysieke lichaam gaan waarderen.

Bij Energetisch Coachen gaat het om bewust zijn en zuiver waarnemen. Je benut de wijsheid van het energetische lichaam met het fysieke lichaam als basis. Dat gaat voorbij het sec rationele. Zo kun je je afstemmen op het grotere geheel met de voeten stevig op de grond.
Met energetische oefeningen leer je naar je lichaam luisteren. Waar loop je jezelf voorbij, hoe stel jij (geen) grenzen, hoe mild ben je voor jezelf, van welke opgebouwde patronen begin je last te krijgen? Hoe ga je ermee om? Onbewust zet je spanning in het lichaam vast. In de specialisatieopleiding werken we met lichaamswerk, subtiele energie, chakra’s, focussen, mindfulness, energieveld innemen, bescherming opbouwen, enz. om mensen te begeleiden in hun bewustwording, spreken en handelen.

Bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van studenten
De opleidingen van de ACC bestaan zoals veel goede dingen uit 3-en: theorie, persoonlijke groei en heel veel praktijk. Het is mooi om bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van studenten tijdens de opleidingen. Vaktechnisch groei je door de vele gevarieerde praktijkoefeningen en je krijgt meer zicht op jouw talent(en). Ervaringsgericht leren staat voorop. De ACC biedt hiervoor een prima kader.

Sinds 2004 heb ik ruim 500 coaches en counsellors opgeleid bij de ACC. Zowel in de basisopleiding als in de vervolgopleidingen hebben deelnemers daar de vruchten van geplukt. Enkele reacties: ‘Els zet mij in mijn kracht’, ‘non-verbaal vind ik Els ook erg sterk’, ‘zij is zich zeer bewust van haar uitstraling en kan dit bewust inzetten in coaching en training’.

Lef hebben, je talenten inzetten en je eigen koers varen
De radicale vriendelijkheid van Nelson Mandela, de creativiteit van snookerspeler Ronnie O’Sullivan, de directe schrijfstijl van Lee Child, de intrigerende gelaagdheid van filmpersonage professor Sneep, de liefdevolle wijsheid van leraar Hans Korteweg, het oog voor details van regisseur Kore-eda, (wellicht in de toekomst iets van jou). Ze hebben allen gemeen dat ze lef hebben: ze zetten hun talenten in, varen zo nodig hun eigen koers. Hierin zijn ze allen een voorbeeld voor mij, waardoor ik op mijn beurt op mijn manier dienstbaar en richtinggevend kan zijn.

Studenten over Els

Ik heb Els ervaren als uiterst ter zake kundig. De cursusdagen worden door haar op een prettig maar efficiënte wijze verzorgd. Het prettige voor mij is dat er een duidelijke verhouding docent / student is zonder dat dit een vertrouwelijk lesgeven binnen de cursusdagen in de weg staat. Dit mondt zich uit in een stuk efficiency zodat alle aangeboden lesstof behandeld wordt. Ik heb mij bij Els alle cursusdagen erg op mijn gemak gevoeld.

Ik heb Els ervaren als een gedreven vakvrouw, in elk contact met haar studenten gericht op de situatie in het hier en nu. Het meest is me bijgebleven dat Els haar zintuigen maximaal benut om zo de beste feedback te kunnen geven. Ze is daarbij ‘to the point’, door kort en bondig te formuleren maar daarnaast ook voldoende ruimte te geven voor andere standpunten en meningen. Daarbij let Els ook goed op de groepsdynamiek.

De opleiding is toegankelijk, divers en vooral praktijkgericht, begeleid door een ervaren trainer. Els is zeer vakkundig en ervaren en weet je in je kracht te zetten.