blank

Rayen Bindraban

“Health is not everything, but without health, everything is nothing.”

In mijn rol als fysiotherapeut en leefstijlcoach geef ik al vele jaren gezonde leefstijladviezen aan cliënten en groepen. Het is een mooie gelegenheid om mijn kennis en ervaringen door te geven aan coaches die dit verder willen/kunnen verspreiden.

Mijn achtergrond
Ik ben geboren in Suriname en op mijn 20ste naar Nederland gekomen om hier verder te studeren. 40 jaar later ben ik hier nog steeds en blijf ik leren en mezelf ontwikkelen. Ik ben al meer dan 35 jaar praktiserend fysiotherapeut, met vele specialisaties en ik ben praktijkhouder van 3 praktijken. Ik ben zelf professioneel voetballer geweest en heb intensief aan verschillende sporten gedaan. Daarnaast heb ik als fysio en trainer/coach vele topsporters fysiek en mentaal begeleid over de hele wereld. Deze intensieve carrière in de topsport heeft mij veel plezier gebracht, maar ook heel veel energie gekost. Momenteel gaat mijn voorkeur uit naar curatie en preventie in bedrijven die kampen met hoog verzuim en met het stimuleren van duurzame vitaliteit bij hun medewerkers. Die switch geeft mij meer tijd voor mijn hobby’s (golf en vooral kleinkinderen).

Expertise en passie
Ik ben naast fysiotherapeut ook leefstijlcoach en zet mijn kennis en vaardigheden in om mensen te stimuleren gezonder te leven en vitaler te worden. Mijn specialiteit is bewustwording creëren bij cliënten dat een groot deel van onze klachten positief te beïnvloeden zijn door MINDSET (Beweging, Voeding, Ontspanning). Herstelcapaciteit creëren door een gezonde leef-en werkstijl, positieve mindset en zingeving in wat we doen. Daar ligt de focus van mijn interventies op. Eerst verkennen in een ieders brein welke tools je nodig hebt om gezond gedrag te beïnvloeden en te behouden, dan pas zijn passieve fysiotherapeutische en manuele interventies zinvol.

Waarom ben je docent bij de ACC?
De ACC is een betrouwbare en gepassioneerde instelling met een gedreven directie. Onze doelstellingen om mensen bewuster, gezonder en gelukkiger te maken komen overeen, dus daar sluit ik me graag bij aan.

Wie is mijn held en waarom?
Wijlen Mohamed Ali, een professioneel bokser en sportman die stond voor zijn idealen en op een zeer humoristische manier wereldse problemen en onrecht wist te verwoorden.