blank

Els Nieuwenhuizen (assistent-docent)

“You can’t stop the waves, but you can learn to surf” – Jon Kabat-Zinn

Wat is jouw inspiratie om assistent te zijn?
Ik vind het waardevol om de kennis en kunde die ik heb opgedaan op de opleiding en in mijn werk als coach nu ook aan een nieuwe lichting door te kunnen geven. Momenteel werk ik als 1-op-1 coach en het lijkt mij reuze interessant om als assistent-docent ook met de groepsdynamiek bezig te gaan.

Mijn achtergrond
Na mijn studie Economie heb ik vele jaren in de financiële wereld gewerkt. Eerst als portefeuille beheerder en later als project manager en teammanager. In de laatste functie merkte ik dat het coachen van mijn teamgenoten mij de meeste energie gaf en heb ik mij met verschillende opleidingen verder in het coaching vak bekwaamd. Uiteindelijk heb ik gekozen om mijn hart te volgen en te gaan doen wat ik het liefst doe en dat is coachen. Inmiddels werk ik fulltime als stress en burn-out coach al wandelend in de natuur.

Naast de ACC opleidingen heb ik mij bekwaamd in NLP (NLP Master Practitioner), Mindfulness en Compassie Coach, Systemische coachen met opstellingen en als autisme coach.

Ik ben nieuwsgierig en hou ervan om nieuwe dingen te doen, nieuwe vaardigheden te leren, kennis op te doen en kennis te delen. In mijn vrije tijd ga ik graag hardlopen, fotograferen, yoga en op (actieve) vakantie. Na een wandeling met mijn hond en camera in het bos kan ik even helemaal in het nu genieten van wat er is zodat ik weer opgeladen en in balans thuis kom.

Waarom ik heb gekozen voor de ACC?
Omdat ik het coachen een belangrijk onderdeel van mijn taak als teammanager vond, ging op zoek naar een opleiding. Via Gaby, bij wie ik voor mijn werk een training had gevolgd, kwam ik in contact met de ACC. Ik heb hier de opleidingen Basis Coaching en Counselling (Jaar 1) en Verdieping Coaching en Counselling (Jaar 2) met als specialisatie Stress en burn-out, gevolgd en afgerond. Deze beide opleidingen hebben de basis gelegd voor mijn huidige vak als coach. Ik ben bij de ACC breed geschoold en dat is handig in het werk wat ik nu als stress en burn-out doe.

Wie is mijn held en waarom?
Ik heb niet echt een bepaalde held, maar voor mij zijn mensen die heel dicht bij zichzelf blijven, authentiek durven zijn en voor hun passie gaan een inspiratiebron. Zo in het leven staan kan ik ontzettend bewonderen en ik probeer dit stapje voor stapje zelf ook na te streven.