Marriët Koen (assistent-docent)

“Ieder mens is een genie. Maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukkeling beschouwen.” – Albert Einstein

Naast het coachen van individuele cliënten lijkt het me leuk om in de toekomst trainingen te gaan geven. Het assisteren bij de basisopleiding zie ik als een mooie mogelijkheid om te onderzoeken of dit bij mij past en hoe ik me verder kan ontwikkelen als coach. Ook vind ik het leuk om mijn enthousiasme voor het coachvak op deze manier met anderen te kunnen delen.

Mijn achtergrond
Tot nu toe heb ik in verschillende functies en bij verschillende bedrijven en organisaties gewerkt als managementondersteuner. Omdat er meer is dan alleen dit vakgebied, ben ik gaan zoeken naar wat er nog meer bij mij past. Zo ben ik bij coaching terechtgekomen. Daar heb ik nu aan ‘geroken’ en ik kijk ernaar uit om nog veel meer te gaan leren!

Waarom ik heb gekozen voor de ACC?
Uit interesse ben ik een schriftelijke cursus coaching gaan volgen. Al snel merkte ik dat ik de interactie met een docent en medestudenten miste – het bleef theorie en kwam niet tot leven. Bij mijn zoektocht naar een klassikale coachopleiding kwam ik terecht op de website van de ACC. Toen bleek dat een vriendin van mij hier ook opleidingen heeft gevolgd waar zij erg enthousiast over was, was de keuze snel gemaakt. De basisopleiding heeft mij veel gebracht. Ik heb niet alleen coachvaardigheden en verschillende methodieken aan mijn gereedschapskist toegevoegd, maar ook ervaring opgedaan met proefcliënten, intervisie en reflectie. Daarbij heb ik ook een heel proces van persoonlijke ontwikkeling cadeau gekregen! Deze ervaring gun ik aan alle ACC-studenten.

Wie is mijn held en waarom?
Mensen die bij tegenslag het licht blijven zien en bewust kunnen genieten van de positieve dingen die er nog wél zijn, inspireren mij. Zij bepalen mij erbij wat echt belangrijk is in het leven.