blank

Thierry Delatte (assistent-docent)

“Ken jezelf” – Socrates

Als wetenschappelijk docent leerde ik door het lesgeven boven de stof te kunnen staan. Het assisteren bij de ACC-coachingtraining verdiept mijn begrip van coaching enorm. En bovendien, mijn Nederlands kon wel een boost gebruiken.

Mijn achtergrond
Ik ben geboren op een Frans eiland in de Caraïben en werkte als wetenschapper in Canada en Europa. Tijdens het laatste deel van mijn 20-jarige carrière in de plantfysiologie veranderde mijn motivatie. Ik realiseerde me dat de zelfontplooing van mijn studenten mij meer voldoening gaf dan hun wetenschappelijke resultaten. Dus ik veranderde van carrière en werd een ACC-gecertificeerde coach.

Waarom ik heb gekozen voor de ACC?
De coaching basistraining leerde me dat ik anderen in staat kon stellen te veranderen. Door het specialisatiejaar kreeg ik het zelfvertrouwen om mijn coachingpraktijk te starten. Ik durfde twee krachtige competenties samen te voegen: mijn analytische geest en mijn empatisch vermogen.

Als wetenschapper wilde ik alles weten voordat ik ging springen. Als coach spring ik, vol vertrouwen, telkens in het diepe om het unieke proces van een cliënt te begeleiden. Te ontdekken dat ik geen expert hoef te zijn om een veranderproces te ondersteunen, voelde als een bevrijding.

Wie is mijn held en waarom?
Ik bewonder mensen die hun kwetsbaarheid niet verbergen. Echte groei zit daar.